LÆS MERE / TIDLIGERE ARRANGEMENTER / DUKKETEATER

DUKKETEATER

 ”Kong Gulle Rod og den sure Citron prinsesse”

- og andre eventyr

Et dukketeater-værksted i StationsHaven i Ry 

Tomater, citroner, kål, æbler, kartofler og gulerødder bliver forvandlet til teaterdukker og sjove figurer. Det sker i dukketeater værkstedet i StationsHaven søndag den 14. juli. Ud fra figurernes karakterer digtes en historie, der til sidst bliver spillet for publikum.

Det er StationsHavens Venner og LHR Consulting, der inviterer til kreativt værksted, hvor børn og voksne kan bruge deres fantasi og kreative evner. 

Papkasser dekoreres til teater og dukkerne sættes på pinde. Vi digter historie/ bruger kendte eventyr og indøver forestillinger. 

Instruktion og inspiration ved Karen Lund.

 NB: Medbring selv et stykke frugt og en grønsag.

Kom og deltag aktivt eller nyd blot kreativiteten – medbring gerne kaffe, saft og lidt til kaffebordet.

Program:

Fra kl.13 til 14.30 laver vi dukker, teaterscener og figurer ud af papkasser, grøntsager og frugter.

Kl.14.30 – 15 vises de forskellige forestillinger for tilskuerne.

 Arrangementet holdes i samarbejde mellem foreningen StationsHavens Venner og LHR Consulting og støttes af Kultursamvirket i Skanderborg Kommune.

 

Dukketeater Værksted
StationsHaven,
Klostervej 1, 8680 Ry.

Fri entre

Søndag den 14. juli kl 13.00 -15.00

 

 
Mere om dukketeater
Grøntsagsteater kan laves af alle mulige slags frugt og grønt. En runken kartoffel med spirer kan blive en gammel trold, en citron kan blive en sur prinsesse og et kål kan blive til den farlige kåltrold.

Med få virkemidler som en sort tuds kan der tegnes ansigter. Man kan bruge gullerodsstykker på tandstikker som røde øjne og en stump rødbede kan udgøre tungen. Munden kan laves ved at udskære et stykke af grøntsagen.

Dukkerne sættes på pinde og der bindes en stump klæde omkring pinden og så har man en krop. Selve teateret laves i papkasser der males - og der laves bagvæge på karton og parpir.

Historierne kan være kendte eventyr eller man kan selv digte en historie. I dukketeateret kan der være sange og lydeffekter lavet af musikinstrumenter. Man skal være opmærksom på at fordele tiden ligeligt imellem at producere dukker og at spille med dem - ofte fordyber man sig i processen med at lave dukkerne meget fine - og så glemmer man at der også skal øves spil med dem.
På dagen ma du gerne selv medbringe sjove materialer hvis du har noget i gemmerne.
 
Klovnen Lars Gustav og klovnebooking  | Tlf.: 60643413 | info@klovnebooking.dk