LÆS MERE / KLOVNERI OG KLOVNENS VÆSEN

Klovneri og klovnens væsen

Egne betragtninger over klovneri
 
Klovnen er en del af barnet i os, med alle barnets kærlige, irriterende, frygtsomme, egoistiske, drillende og legende sider.

 

Klovnen er den, der er nysgerrig, undersøger verden og vender ting på hovedet - forsøger det umulige - på sin egne ukuelige måde.

 

Klovnen er den, der uforbeholden udtrykker sin store begejstring over noget sjovt og den der uden omsvøb udtrykker sin "ked-af-det-hed" og skuffelse, når noget går den imod.

 

Klovnens kropsprog er tydeligt og ærligt.

 

 
 Lars Gustav og hans dygtige hest

Klovnen er melankosk - begærlig - nysgerrig - irriterende - sørgmodig  og  overstadig - kort sagt - den spejler alle de følelser, vi kender fra os selv - og det er bl.a.  derfor både børn og voksne elsker klovnen - og nogen hader den... (tænk bare på tv-udsendelsen KLOVN).

Min klovnefigur Lars Gustav er b.la. inspirert af Gøg og Gokke, Chaplin, Buster Keaton og Charlie Riviel. Jeg lægger mig i mine shows lidt op ad stilen som var kendt fra  klovnen Auguste. [August Miehe]  - min dog i en mere moderne udgave.

 

Jeg har b.la. været med til at uddanne de danske hospitalsklovne og undervist i klovneri, dram og gøgl  i mange forskellige sammenhænge og ved forskellige uddannelser. Jeg startede min egen klovnekarriere  som

"klassens klovn" i en lille folkeskole på Endelave - som en måde at overleve, finde humor og egenstyrke i en til tider undertrykkende kultur.

 

Jeg har selv kort deltaget som hospitalsklovn ved Nuuk sygehus og optræder nu på 5 år med klovnen "Lars Gustav" - og har to gange optrådt i Tyskand og på Grønland.

 

Lars Gustav til hest

 

 
Klovnen Lars Gustav og klovnebooking  | Tlf.: 60643413 | info@klovnebooking.dk